Jdi na obsah Jdi na menu
 


                                                                                            27.12.2007 - Darney z Říčanských luk DKK 2/2, lokty čisté.

 

                                                                                                                                                                                                        21.12.2007 - všem přátelům a známým přejeme krásné a pohodové vánoce, bohatého Ježíška a do nového roku hodně zdraví, pohody a úspěchů v osobním životě.

Obrazek

 

                                                                                                       20.12.2007 - http://www.fliptrack.com/watch/126T9akbRF

                                                                                                     19.12.2007 - Ellis Excellent z Říčanských luk  

Obrazek

 

                                                                                                 19.12.2007 - tři štěňata po Gryffovi a Barbie of Dream Team mají DKK 0/0 a DLK 0/0!!!! Gratuluji majitelům a chovatelce Janě Horákové do Bratislavy.

 

                                                                                               18.12.2007 - Kerry Chlupaté štěstí

Obrazek

Obrazek

 

                                                                                              14.12.2007 - Gryff nakryl fenku Arabelu Zelené jazerá. Sára je fenka světle zlaté barvy, která dosáhla celé řady především pracovních úspěchů (Český šampion práce, "U" - všestranná fena, Nejlepší pracovní fena KCHLS roku 2004, Golden Work Cup - Vítěz roku 2004 apod.) Je aktivně využívána v myslivosti a canisterapii. Sára je čekatelkou titulu českého, slovenského a polského šampiona krásy. Získala 2x titul Oblastní vítěz a Národní vítěz.  Pokud vše dobře dopadne, mohla by se začátkem února narodit štěňátka zlaté až smetanové barvy. Bližší informace Vám poskytne paní Iva Sieberová tel. 608 847 675 (http://www.odsyenitovychskal.cz/)

 

Obrazek

Obrazek

  

                                                                                                     7.12.2007 - další potomek negativní. Angelina Apraxia Felon  (Gryff a Felon the Best Baron)  má DKK 0/0. Vyhodnocoval  MVDr. Šebek!!!

 

                                                                                                            29.11.2007 - Kendy Chlupaté štěstí

Obrazek

Obrazek

                                                                                                          

                                                                                             27.11.2007 - Feja iz Sokolinovo gnezda (Gryff a Benji spod Vartovky) se stala nejkrásnějším štěnětem klubové výstavy retrívrů, která se uskutečnila o víkendu v Sankt-Petěrburgu. Její bratr Fakir získal VN2. Posuzoval estonský rozhodčí pan Ingu Siil. http://www.sokolinoe-gnezdo.ru/

Obrazek

 

                                                                                                      26.11. 2007 - fotky štěňátek v CHS Golden Erinor (Gryff a Immenese Golden Erinor). Štěňátka budou k odběru v době vánoc jako krásný dárek pod stromeček.  Máte-li zájem, kontaktujte chovatelku paní Čečrdlovou - tel.777 960 921.      

Obrazek

 

Obrazek

                                                                                             25.11.2007 - hon na Konopišti. Včera jsme s Gryffem absolvovali náš první hon. Vůbec se mi ráno nechtělo vstávat, ale nakonec jsem přemohla lenost a vypravili jsme se na Konopiště. ObrazekOkolí tohoto nádherného zámku mám ráda a i o organizaci honů v této honitbě jsem slyšela jen samou chválu. Před osmou jsme zaparkovali na parkovišti a za chvilku přijel autobus, který nás odvezl do honitby. Protože tentokrát přijelo hodně psů (asi 20), byla to docela dobrá tlačenice. Byla jsem na Gryffa zvědavá, jak bude reagovat. Nejprve si myslel, že když jedeme sami bez Brada, že jedeme na krytí. Z auta vyběhl jak řízená střela a když zjistil, že tady není žádná háravá fena, začal mi štěkáním nadávat. Ale brzy pochopil, proč jsme přijeli. Při nahánění, jakmile vzlétl první bažant, to s ním začalo šít a vzrušením mával  ocasem. Při první leči začalo hustě chumelit, ale sníh byl mokrý. Foukal poměrně chladný vítr, ale myslím, že to nikomu nevadilo. Psům určitě ne. Celkem bylo pět lečí, zastřelilo se na 960 kusů pernaté. Gryff doslídil a přinesl asi 30 kusů. Domů jsme jeli promrzlí (tedy já určitě), Gryff utahaný, ale  spokojený, a s pořádnou výslužkou (3 bažantí kohouti a 3 slepice). 

 

                                                                                               20.11.2007 - ještě foto z výstavy v Letňanech - dva nevlastní bráškové Rainbow Golden Erinor - V1, CAC, res. CACIB a Darney z Říčanských luk - V.

Obrazek

 

 

                                                                                                20.11.2007 - Risky Roy Golden Erinor 

Obrazek

                                                                                                     19.11.2007 - v Sankt-Petěrburgu se v sobotu  konala klubová výstava retrívrů. Goldeny posuzovala finská rozhodčí paní Elena Ruskovaara. Ve třídě štěňat se vystavoval Fakír iz Sokolinovo gnezda (Benji spod Vartovky a Gryffin) a získal krásné druhé místo s výborným posudkem. 

                                                                                                        17.11.2007 - Mezinárodní výstava v Letňanech. Psy posuzovala paní Jiřina Holečková, fenky pan Miloš Kašpar. Na této výstavě se vystavovalo několik potomků po Gryffovi. Všechna štěňata získala pěkné posudky, známku výborná nebo velmi nadějná. Ve třídě dorostu ve fenkách se vystavovalo 12 feneček, pouze 4 zadal pan rozhodčí známku VN a všechny  malé "gryffinky" zasáhly do pořadí: Via Abigail Libošovská blata VN1, Allis de Salvia Apiana VN3,  Ellis Excellent z Říčanských luk VN4. Ve třídě štěňátek u pejsků měl výstavní premiéru Chan Artesia Bohemica, kterou zvládl jako starý profík. Získal také VN, ale v této třídě paní rozhodčí nezadávala pořadí. V dorostu se vystavovali dva pejskové z CHS Chlupaté štěstí - Kerry a Kendy, oba získali VN a Kendy Chlupaté štěstí se umístil jako VN4. V mezitřídě se vystavovali tři psi, Casanova Santana Golden a Darney z Říčanských luk se známkou výborná a vynikajícího úspěchu dosáhl krásný pes z Gryffova prvního krytí s Immense Golden Erinor (v této CHS jsme opakovali toto spojení, štěňátkům jsou tři týdny) Rainbow Golden Erinor, který v početně a kvalitně obsazené třídě získal V1 CAC a posléze i res. CACIB. Rainbow je bratr velmi úspěšného polského psa Risky Roye (viz aktualita z 16.11. a z 2.11.). Všem majitelům gratuluji a přeji hodně dalších nejen výstavních úspěchů.  

Obrazek

Chan Artesia Bohemica 

Obrazek

Via Abigail Libošovská Blata  

 

                                                                                             16.11.2007 - Risky Roy Golden Erinor (Gryff a Immense Golden Erinor) získal na mezinárodní výstavě v Poznani V1, CWC!!!  Věřím, že i maličká štěňátka, která se nedávno narodila z opakovaného spojení budou neméně úspěšná, jako jsou z tohoto prvního svazku.

Obrazek

 

 

                                                                                                 9.11.2007 - Andreas Misantos (Gryff a Brenda of Dream Team) DKK 0/0, DLK 0/0 !!!!!!! Posuzoval MVDr.Šebek. Obrovskou gratulaci posílám do Mořkova manželům Tomanovým.

Obrazek

 

 

 

2.11.2007 - v CHS Golden Erinor se narodila štěňátka!!!! Gryff se již popatnácté stal otcem smetanových štěňátek - 2 pejsků  a 4 feneček. Maminkou štěňátek je Immense Golden Erinor. Pro opakování spojení jsme se rozhodli z toho důvodu, že předešlý vrh  byl velmi vyrovnaný, exteriérově pěkný, a také zdravotní výsledky dosud vyšetřených potomků jsou slibné (JCH. Risky Roy 0/0, Riccardo 0/0, Rainbow 2/1). Máte-li zájem o krásný vánoční dárek, volejte, prosím, chovatelku paní Čečrdlovou - tel.: 777 960 921.  

Obrazek

Risky Roy Golden Erinor

Obrazek

Rainbow Golden Erinor

 

                                                                                                 1.11.2007 - také v Rusku se začala vystavovat štěňata ze spojení Gryff a Benji spod Vartovky. 28.10. proběhla v Sankt-Petěrburgu speciální výstava retrieverů. Goldeny posuzoval polský rozhodčí pan Andrzej Stepinski. Ve třídě štěňat se vystavoval Fakir iz Sokolinovo gnezda, získal  krásné druhé místo. V téže třídě ve fenkách se poprvé vystavovala i Feja iz Sokolinovo gnezda, která obdržela  kromě prvního místa ještě titul nejkrásnějšího štěněte výstavy. Oběma dvěma předpovídá pan rozhodčí velkou budoucnost.                                                                                                               

Obrazek

Obrazek

Feja iz Sokolinovo gnezda

 

                                                                                             29.10.2007 - tento víkend jsme rovněž nezaháleli a s Gryffinem jsme se vypravili na lesní zkoušky, které pořádalo v sobotu OMS Praha-západ v honitbě Libečov-Podkozí. Počasí nám také tentokrát přálo, bylo chladno a Gryff podal vynikající výkon. Kromě 3 z markingu, kdy pan rozhodčí hodil bažanta za klestí, které Gryff oběhl, nikoli přeskočil, takže se zdálo, že bažanta doslídil, jsme všechny disciplíny skončili v samých 4. Gryff se umístil na 2.místě ze 12 zúčastněných psů. Na závěr jsme získali pohár za nejlepší barvu a veřejnou pochvalu za předvedený výkon a za příkladný kontakt psa a vůdce. Do zhodnocení nám páni rozhodčí napsali: "pes výborných loveckých vlastností."

Obrazek

Obrazek

                                                                                                       Tato sobota byla také úspěšným dnem pro syna Gryffa a Immense Golden Erinor. Rainbow složil zkoušky OVVR v Kovářově u Milevska na prvním místě s plným počtem bodů a pochvalou za nejlepší kontakt s vůdcem. Gratuluji!!   

                                                                                               26.10.2007 - hledáte-li štěňátko labradorského retrívra, zcela určitě navštivte stránky mojí kamarádky Stáni Cvečkové http://www.bohemiaangel.com/. Koncem listopadu budou k odběru černá velmi perspektivní štěňátka jak po exteriérové stránce, tak po stránce pracovní.  

                                                                                        26.10.2007 do odkazů byla přidána stránka Kerryho Chlupaté štěstí (Gryff a Vicky Chlupaté štěstí) http://www.goldeni.cz/.

 

                                                                                               22.10.2007 - malá velitelka s Tamborkem (Gryff a Graciela Golden Erinor)

Obrazek

Obrazek

a počátky canisterapie .....

 

                                                                                                  21.10.2007 jsem mailem dostala aktuální fotky Gryffových potomků z Ruska. Fotek přišla spousta, všechna štěňata mají krásné úhlení, typické gryffindorovské hlavy, pěknou srst. Štěňatům bylo sedm měsíců. Za fotky děkuji Táně Sokolove.

                                                    fenky                                                   

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

psi

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

                                                                                                13.10.2007 - vzhledem k tomu, že nám letos nevyšla účast na klubových zkouškách (ať již pro mou indispozici nebo pro indispozici Gryffa - rozřízlá tlapka), jsem chtěla ještě nějak zúročit to, co jsme přes léto natrénovali, a proto jsem Gryffina přihlásila na podzimní zkoušky, které pořádal OMS Praha-západ. Zkoušky se konaly ve velmi pěkné honitbě MS Hostivice-Chýně, a také počasí nám přálo (mrazivé a větrné). Gryff pracoval pěkně, rychle a naprosto přesně. Zkoušky jsme absolvovali za samé 4 na plný počet bodů. Měla jsem velkou radost, protože jsme navíc získali i pohár vítěze malých plemen.  Moc mě potěšil i posudek, který Gryff dostal od pánů rozhodčích pana Semeráda a pana Netuky: "výborně připravený pes".

Obrazek

Obrazek

  

 

                                                                                                   12.10.2007 - Vanessa Libošovská blata (žije v USA)

Obrazek

 

                                                                                              8.10.2007 - MVP v Českých Budějovicích - goldeny posuzoval pan JUDr. Jindřichovský. Ve třídě dorostu se vystavoval šikovný Kendy Chlupaté štěstí a získal krásný posudek a ocenění VN1

Posudek Kendyho: krémově žlutý mladý pes, oko tmavé, skus nůžkový, úplný, typická hlava, vyvážená postava, středně silná kostra, správný prut, končetiny v postoji i za pohybu správné, standartní osrstění, přátelská povaha.

Obrazek

Kendy Chlupaté štěstí

 

Ve třídě mladých se vystavoval Darney z Říčanských luk a také on se krásně prezentoval a získal ocenění V1, CAJC.

Obrazek

Darney z Říčanských luk

 

V mezitřídě se vystavovala Crazy Santana Golden a získala V3.

Obrazek

Crazy Santana Golden

 

                                                                                                             V Polsku se 9.10.2007 na národní výstavě v Rybniku krásně předvedl Andreas Misantos a získal v krátké době již druhého polského CAJCe. Zvítězil v konkurenci 7 psů. Posuzoval polský rozhodčí pan Stanislaw Firlik.

Majitelům všech potomků po Gryffinovi gratuluji a z výsledků mám velkou radost !!!!! Za fotografie z Českých Budějovic děkuji Lence Formanové a Aleně Janákové.

 

                                                                                                   5.10.2007 - přišel pozdrav od krásné šikovné psí slečny Kreizy Chlupaté štěstí. Kreizy s paničkou pilně trénují na vyšší lovecké zkoušky. Budeme jim držet palce.

Obrazek

Obrazek

 

                                                                                               5.10.2007 - Casanova Santana Golden DKK a DLK 0/0 !!!!! Vilmě a Tomášovi posílám hodně pozdravů a gratulací. A samozřejmě i pohlazení Gryffkovi, kterému tak majitelé říkají. Casanova má také své internetové stránky http://www.casanova.estranky.cz/.  

Obrazek

 

 

                                                                                                    3.10.2007 - ve spřátelené CHS Bohemia Angel se dnes v noci narodilo 11 černých štěňátek labradorských retrívrů (5 kluků a 6 holčiček) po vynikajících rodičích. Matka Angelee z Královských lesů a otec MCh. Excellent Royal Standard, oba DKK a DLK  0/0. Z důvodu momentální "indispozice" počítače chovatelky prosím případné zájemce, aby paní Cvečkovou kontaktovali na tel. 313 550 359 nebo 737 820 727.

 

                                                                                                      1.10.2007 - Klubová výstava retrívrů Brno - rozhodčí pan Bruno Facq. Výstavní premiéru má za sebou nejmladší štěňátko po Gryffovi Chewbacca Artesia Bohemica (Gaia a Gryff), který získal nádherný posudek a známku VN2. Gratuluji !!!

Obrazek

                                                                                                           Chan Artesia Bohemica (Čenda)  se na svoji výstavní premiéru teprve chystá

Obrazek

 

                                                                                                       1.10.2007 - vzhledem k velkému množství dat byla přidána nová stránka "Aktuálně", kde Vás budu seznamovat s novinkami po 25.9.2007