Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality 2014

25.12.2014 - naše vánoční štěňátka oslavila dva roky.

Nellinko, Hermínko, Jonášku a Falko, přejeme vám vše nejlepší, hodně zdraví, lásky a krásných zážitků s psími kamarády a vašimi rodinami. 

vrh-a.jpg

 

19.12.2014 - Šťastné a veselé!

Všem našim kamarádům, známým i návštěvníkům, kteří zavítají na naše webové stránky, bych ráda popřála krásné Vánoce plné klidu a sváteční pohody a do nového roku 2015 hlavně hodně zdraví a mnoho chovatelských úspěchů. Ať se vám daří.

pf.jpg

 

 19.12.2014 - Evropská výstava psů Brno 2014

Chtěla bych dodatečně pogratulovat chovatelce Olince Kocánové k jejím úspěšným odchovům po Gryffově dceři C.I.B., C.I.E. MCH Hayley Sneh Tatier.  Z její posledního vrhu s krásným psem Spanish Kiss Big Bobo Prima Santolina získala na této prestižní výstavě fenečka Hillary Queen Gold Heart titul EVROPSKÁ NADĚJE 2014.

 

           

9.10.2014 - Baddy - Angel Wings Magic Spell je "U"!!!  

V krásném prostředí v Hrádku u Rokycan se konaly letošní poslední VZPR, pořádané RK CZ. Na zkoušky nastoupilo celkem 23 psů, dokončilo je 15 psů. Mezi osmi, kteří zkoušky nedokončili, jsme byli  i my s Falkem. Nepodařilo se mi Falka navést při handlingu na vodě na druhou kachnu. První kachnu přinesl bez problémů, druhá byla za rákosím a já Falka nepřesvědčila, že tam je ještě jedna kačena. Nakonec byl už tak naštvaný, co to po něm chci, že vylezl na břeh, popadl první kačenu, kterou jsem odložila za sebe a předal mi ji. A tím jsme skončili. Na stejné disciplíně vypadl i Adam - Angel Heart Magic Spell, který do té doby šel v 1.ceně.  

Máme před sebou obrovskou motivaci VZPR příští rok dojít, proto nevzdáváme a ve výcviku budeme o to víc pokračovat. Vždyť je toho ještě tolik před námi.

Velkou gratulaci posílám Leošovi a Ilonce, jejichž Baddy zkoušky úspěšně dokončil a získal právem titul všestranně upotřebitelného psa - "U".       

snimek1.jpg

fotka převzata z webu RK CZ

 

23.10.2014 - Falko se dnes podrobil ve veterinární nemocnici  AAvet klinickému vyšetření očí, které provedl oční specialista MVDr. Petr Gbelec. A výsledek?  - "prostý klinických příznaků typických pro dědičná oční onemocnění".  Takže super, za rok budeme toto vyšetření opakovat.  

 

20.10.2014 - v sobotu jsme se opět sešli u Baddíčků v Letkově, abychom si společně pocvičili v honitbě. Ráno bylo mlhavo, ale mlha se brzy  rozpustila, a my tak mohli obdivovat krásnou přírodu. Během dne jsme si prošli většinu disciplín VZPR, které nás čekají.  Všichni (Baddy, Adam, Alpínka, Keira, Caschirka, malá Kristýnka a také Falko) byli hodně šikovní.  Díky všem za hezký den!!!! Velké poděkování posílám pak Janě Baslové za skvělou organizaci, cenné rady a pomoc při výcviku!!! Jani, díky.

letkov1.jpg

letkov2.jpg

letkov3.jpg

letkov4.jpg

letkov5.jpg

 

13.10.2014 - sobota 11.10.2014 KPZ KCHLS ve Sloveči.

Falko zkoušky dokončil ve třetí ceně. Rozhodčími byl pochválen za vynikající nos, chuť k práci, temperament a samostatnost. I když právě ta nás hodila do III.ceny. Falko  nečekal na povel a vyrazil při markingu. Máme před sebou ještě spoustu práce, ale hlavní je, že nás to oba baví.

Na zkouškách jsme potkali Gryffova syna Arona z Březovského výsluní, který pod vedením paní doktorky Fejfarové zkoušky došel v I.ceně s titulem CACT a stal se vítězem zkoušek!!!!! Gratuluji, bylo to nádherné!!!!

 

7.10.2014 - CACIB Koper I, CACIB Koper II

Už dlouho jsme plánovali, že se podíváme do světoznámého hřebčína v Lipici. Protože tentokrát se dvoudenní výstava konala právě v tomto nádherném místě, neváhala jsem a přihlásila jak Falka, tak i Hermínku.

První den posuzovala slovinská rozhodčí paní Alenka Pokorn. Falko se výborně předvedl a získal V1, CAC. Také s Hermínou se nám zadařilo a skončila na druhém místě s titulem res. CAC za velmi pěknou fenou slovinského chovatele Viktora Hoikera.

Druhý den posuzoval italský rozhodčí Salvatore Tripoli a dopadli jsme ještě lépe, protože tentokrát CACe získal nejen Falko, ale i Hermínka, která se tím stává čekatelkou slovinského šampiona krásy.

 

nádherní lipicáni

pa050640.jpg

pa050635.jpg

 pa050617.jpg

 

29.9.2014 - v Plzni jsme nečekali na odpolední soutěže, ale využili jsme slunného babího léta ke cvičení v honitbě u "Baddíčků". Procvičovali jsme čtverec, navádění na dva kusy a marking. Krásný den v krásné krajině rokycanských lesů.

p9282821.jpg

p9282707.jpg

 

29.9.2014 - Oblastní výstava loveckých psů v Plzni - rozhodčí Andráš Polgar

Falko - V1, VT, Oblastní vítěz

p9282623.jpg

Falkův posudek: velký mohutný pes, správný formát, výborná konstituce, dobrý krk, dobrý tvar hlavy, rovný hřbet, výborné úhlení zadních končetin, nepatrně strmější přední končetiny, výborný pohyb.

Angel Alps Magic Spell (Cashirka a Gryff) - V1, VT, Oblastní vítěz

Na fotkách Falko s Alpínkou

p9282643.jpg

 

Na výstavě jsme potkali Gryffovu vnučku po Dylankovi, také jí se zadařilo a svoji třídu mladých vyhrála. Gratuluji.

 

22.9.2014 - výstavní a pracovní víkend

 Sobota 20.9. - MVP České Budějovice - rozhodčí Jaroslav Matyáš (SK) - Falko se prezentoval v mezitřídě, získal pěkný posudek a umístění V3. Rozhodčí preferoval zlaté psy, podle toho vypadalo pořadí psů v kruzích. Jeho poznámka o tom, že bílý pes už není zlatý retriever, mě docela pobavila. Stejně tak v posudcích psů se velmi často objevoval termín slabší výkrok v pohybu. Dodnes nevím, co to přesně je. 

Na výstavě jsme potkali některé Gryffovy potomky:

Angel Alps Magic Spell - V3 ve třídě otevřené

Phillip Chlupaté štěstí - V4 ve třídě šampionů

Pedro Misantos (vnuk) - V1, CAJC

 

Neděle 21.9. - KPZ KCHLS Vacíkov - v neděli jsme pro změnu nastoupili na podzimní zkoušky v krásném prostředí loveckého zámečku Vacíkov. Přihlášeno bylo 24 psů. Zkoušky nedokončilo šest psů - tedy celá skupina, 4 psi došli v první ceně, 7 psů v ceně druhé a 7 psů došlo zkoušky ve třetí ceně. Falko po celou dobu šel v samých 4, osudnou se nám opět stalo slídění s dohledávkou. Falko neproslídil celý vymezený prostor, a protože nereagoval ani na můj povel a postupoval zcela samostatně, byla nám jak ze slídění, tak i z poslušnosti a ovladatelnosti snížena známka na limitní 2.  Přesto jsem měla z jeho práce velkou radost a tuto II. cenu s celkovým počtem bodů 166 (což by nám bohatě stačilo na I. cenu) považuji za vynikající výkon.  

chvalovska.jpg

Spolu s námi se zkoušek zúčastnila Gryffova dcera Blueberry Libošovská blata, která stejně jako my měla snížené známky ze slídění a skončila také ve II.ceně. Majitelům gratuluji a těším se nashledanou na dalších zkouškách.

http://www.kchls.cz/index.php/component/content/article/38-kompletni-prehledy/528-pz-vacikov-2192014-vysledky

 

3.9.2014 - KPZ Těškov, pořádané RK dne 31.8.2014

 V pěkných terénech, ale za nejhoršího možného počasí se na Rokycansku v Těškově konaly KPZ. Falkovi se stala osudnou druhá disciplína, a to slídění s dohledávkou. Slídil pěkně, daleko, ale ve vymezeném prostoru nechtěl dohledat pernatou. Ze zkoušek jsme sice vypadli, ale využila jsem možnosti zkoušky dojít a vyzkoušet si další disciplíny. Jak už to bývá, všechny by provedl bezchybně na plný počet bodů včetně pomocných známek. Ale také takové  bývají zkoušky. Snad příště bude lépe.

p8311773.jpg

Na těchto zkouškách s námi byli všichni tři "Andílci" (Gryff a Cashira Splendid  Fellow) a všichni zkoušky dokončili. Baddy a Adam se dostali do rozstřelu  (marking) a Adam zkoušky vyhrál!!!! Tak tedy Angel Heart Magic Spell - I.cena, CACT, Vítěz zkoušek!!!! Moc a moc gratuluji!!! Také Alpínka si vedla dobře, zkoušky došla ve III.ceně. Ale i tak je vidět, že s paničkou ušly velký kus cesty a udělaly spolu pořádný kus práce. Všem gratuluji a přeji hodně zkouškového štěstí!!!!  Na fotce zleva Adámek, Alpínka a Baddy.

p8311898.jpg

 

28.8.2014 - za Duhový most dnes odešla nejlepší fena, kterou jsem kdy měla možnost poznat.  Fenka, která uměla rozdávat radost, lásku a pohodu, odešla Gryffova maminka Timmeles Golden Amy My Love. Amulko, pokud je tam nahoře "něco" a já věřím, že ano, tak ses už jistě setkala s těmi, co odešli před Tebou a co Tě měli rádi. Nám jsi svým odchodem způsobila bolest, největší své paničce Míše. Míšo, myslím na Tebe, drž se!!!

gryff-a-amy.jpg

Amy s Gryffem na KV KCHLS na Hluboké (r. 2009)

 

28.8.2014 - doma by nám to šlo, uvidíme, jak se nám zadaří na vyšších zkouškách, zda při nás bude stát aspoň trochu zkouškového štěstí.

p8290419.jpg

 p8290420.jpg

p8290434.jpg

p8290439.jpg

 

28.8.2014 - DUO CACIB Innsbruck 

Falka jsem přihlásila pouze na sobotní výstavu, tentokrát do třídy otevřené. Goldeny posuzovala německá rozhodčí, paní Beate Ting. Falko se dobře předváděl, dostal výbornou a 3.místo. Posudek:

kräftiger 2-jähriger Rüde von ansprechendem Typ mit sehr rassetypischem Kopf, etwas steil in der Schulter, Hinterhand sehr ausgeprägt gewinkelt, mittlere Knochenstärke, sehr ausgeprägter Brustkorb, exzellente Fellanlage, Bewegung mit viel Schub aus der Hinterhand jedoch etwas wenig vortritt.

 

12.8.2014 - FCI World Dog Show 2014 Helsinki

Světové výstavy se zúčastnila Gryffova vnučka, teprve 19 měsíční JCh, Ch Bakalia Wi-An-Wa, která se velmi dobře prezentovala a získala ocenění Výborná a 4.místo. Posuzoval rozhodčí Frank Knippenborg. Pozdrav a obrovská gratulace míří do Polska do CHS http://www.wianwa.republika.pl/. Mám velkou radost spolu s vámi!!!!!

wds.jpg

wgs-bakalia.jpg

 

30.7.2014 - na koho v dnešní aktualizaci nesmím rozhodně zapomenout, je pes se zlatým srdíčkem, který rozdává radost a úsměvy. Není jím nikdo jiný než Chinaski Misantos, který se se svou paničkou nemohou dočkat září, až opět začnou navštěvovat "své" děti. Leni, držím palce, ať všechno dobře dopadne!!!!!

chico--canisterapie.jpg

chico-canisterapie2.jpg

 

30.7.2014 - Dylan se stal opět tatínkem, v CHS Zeta Ori se narodilo 9 štěňátek. Více informací na stránkách CHS -http://www.chs-zetaori.wbs.cz/.

Další štěně po Dylankovi (Gryffova pravnučka) má zdravé klouby. Je jím fenka Britney Sweet Albipolis - DKK 0/0, DLK 0/0, OCD ramen - negativní!!!! Gratuluji!!!

 

Poprvé se stal tatínkem i Gryffinův syn Ch Phillip Chlupaté štěstí "U". Maminkou štěňátek  je  Charlotte od Kletecké hráze  http://www.lueurdoree.cz.  Mrkvovům (majitelům Phillipa) přeji, aby jim jejich Toníček (zlaté štěňátko z tohoto spojení) dělal samou radost a rostl do zdraví a krásy!!!  

 

30.7.2014 - z NVP Klatovy - fotky od Magdy Němcové

Agatha Excellent Bahati - čekatelka českého šampiona krásy

agathka--2-.jpg

JCh, Ch, C.I.B. Armani Dylan Excellent Bahati (čekatel polského šampiona a českého grandšampiona)

dylan.jpg

 

 1.7.2014 - fotky od Magdy Němcové, které tímto děkuji.

fa.jpg

f1.jpg

 

28.6.2014 - NVP Klatovy, rozhodčí paní Lenka Frnčová.

Falko - mezitřída - V2, res. CAC

"18 měsíční, výborně stavěný pes, správná hlava, tmavé oko, nůžkový skus, výborná horní, dolní linie, výrazné předhrudí, výborné úhlení, elegantní v pohybu." 

klatovy.jpg

klatovy2.jpg

Fotil Fanda Švec - děkuji!!!

 

Moje gratulace míří dnes do  CHS Excellent Bahati (http://www.excellentbahati.com/.

V Klatovech se totiž vystavovala i Gryffova vnoučata Armani Dylan a Agatha. Dylanek získal dalšího CACe ze třídy šampionů a Agáthka  si ve třídě otevřené vyběhala s Luckou v konkurenci 9 fen také CACe, a stává se tak čekatelkou českého šampiona krásy. Lucko a Fando, bylo to super !!!!   

 

23.6.2014 - za dva dny budou naše "štěňátka" plnoletá. Chlupáčci naši, přeji vám jen to nejkrásnější a nejhezčí, spokojený psí život plný radosti a poznávání s vašimi lidskými kamarády. 

Na fotkách Hermínka

hermina4.jpg

hermina.jpg

hermina1.jpg

Falko  

falko.jpg

falko1.jpg

falko2.jpg

 

 

9.6.2014 - mnohem lépe než nám se dařilo Ch Aronovi z Březovského výsluní (Gryff a Bara Jane Dynasty Anah). KLZ Kladno-Drnek I.cena - 219 bodů, res. CACT!!! Paní doktorce Fejfarové posílám velkou gratulaci!!! 

 

9.6.2014 - OVVR Ejpovice - sobota 7.6.2014

Za horkého letního dne jsme s Falkem zajeli do Ejpovic, abychom se zúčastnili OVVR.  Falko je dokončil ve II.ceně díky limitní známce 2 za ochotu v práci ve vodě. Nejprve se šel napít, a že mu to trvalo, teprve poté plaval pro aport, za jehož předání pak byla známka 4.   

p6050072.jpg

 

4.6.2014 - o víkendu se dařilo také Gryffově vnučce Jasmínce. Ch Bagheera od Vltavské stráně si s paničkou vyběhala dalšího šampiona krásy a stala se tak MCh!!!!

31.5. International Dog Show Leszno Prestige - V1, CWC

1.6. - National Dog Show VIII group FCI - V1, CWC, Národní vítěz, BOB, BIS III  !!!!! 

Alenko, moc Vám gratuluji!!!!

leszno.jpg

 

3.6.2014 - Speciální a Klubová výstava retrieverů na Konopišti ve dnech 31.5.-1.6.2014

Ch Phillip Chlupaté štěstí "U" - V1, CAC, Vítěz speciální výstavy, BOB!!!!!! Druhý den V4.

phillip.jpg

Gratuluji majitelům a přeji ještě hodně úspěchů jak na poli výstavním, tak i pracovním. Držím palce!!!

 

27.5.2014 - CAC Hrušica (Slovinsko)

goldeny posuzoval slovinský rozhodčí Štefan Sinko

Falko - V1, CAC (Falko se stává čekatelem slovinského šampiona krásy)

"17ti měsíční mohutný pes výborného typu, krásná hlava, správný tělesný rámec, správné úhlení, typická srst, výborný pružný pohyb" 

savica.jpg

Hermínka - V2, res. CAC

"17ti měsíční fena, typická hlava a tělo, výborná horní linie, správné úhlení, dobré osrstění, správný pohyb"

 

15.5.2014 - Ch Phillip Chlupaté štěstí "U" je KLUBOVÝM ŠAMPIONEM!!!! V Humpolci se vystavoval po oba dva dny ve třídě šampionů a od přísných Angličanů si vyběhal V3 a V1, CAC. Majitelům gratuluji a děkuji za milou zprávu a fotky. Přeji ještě hodně úspěchů!!!!

p5010118.jpg

poharek.jpg

 

9.5.2014 - KV Staňkov

Falko (mezitřída) - V1, VT, Krajský vítěz

"16měsíční pes, silná kostra, dobré osvalení, typická hlava, nůžkový skus, tmavé oko, výborný pigment, pevný ve hřbetě, ocas správně nasazen a nesen, srst výborné kvality."

Hermínka (třída mladých) - V1, VTM

"Dobře stavěná  elegantní  fena, kompaktní, správného rámce, typická hlava, tmavé oko, výborný pigment, výrazný kohoutek, správné úhlení pánevních končetin, ocas dobře nasazen a nesen, výška 55 cm, nůžkový skus, plnochrupá."

Goldeny posuzovala paní Mgr. Božena Ovesná.

p5100307.jpg

 

9.5.2014 - na MVP Praha v Letňanech se vystavoval Baddy (Angel Wings Magis Spell) poprvé ve třídě pracovní a získal V2, res. CAC. Majitelům gratuluji!!! Alpínka tentokrát  VD3.  Gryffova vnučka Ch Bagheera od Vltavské stráně  ve třídě šampionů skončila stejně jako Baddy - V2, res. CAC. Všem gratuluji!!!!

9.5.2014 - Ch Phillip Chlupaté štěstí "U" - v celoroční soutěži Anka cup se umístil jako DUAL PURPOSE na nádherném druhém místě!!!! Mrkvovům posílám velkou gratulaci!!! 

 

28.4.2014 - v neděli jsem nezaháleli ani my. Zúčastnili jsme se s Falkem nácviku na OVVR v Ejpovicích, který pořádali manželé Klasnovi s panem Kunešem.

nacvik_149.jpg

nacvik_218.jpg

nacvik_219.jpg

nacvik_137.jpg

 

28.4.2014 - Alpínčin bráška Baddy se chystá na výstavu v pražských Letňanech. Držím palce!!

 

28.4.2014 - do odkazů přidány stránky Gryffovy úspěšné vnučky - http://www.goldenaly.cz/index.php/cz/.

 

28.4.2014 - MVP České Budějovice - posuzoval MVDr. Šimek. V Budějovicích se vystavovala v mezitřídě Alpínka (Angel Alps Magic Spell) a získala nejen vynikající posudek, ale i titul V1, CAC. Alpínka se tak stává čekatelkou českého šampiona krásy. Gratuluji!!!!

 

26.3.2014 - včera oslavila naše Sandra už páté narozeniny. Sandruško, přejeme Ti, abys byla pořád tak vitální, dobře naladěná a nachystaná na každou lumpárnu. 

Ať jsi zdravá, všechno ostatní máš. Přikládám přáníčko od Jonáška. Děkujeme!!! 

pranicko-mamince.jpg

 

18.3.2014 - Hermínka v akci

hermina-v-akci.jpg

hermina-v-akci1.jpg

oba-v-akci1.jpg

a konečně v klidu

p3190226.jpg

p3190220.jpg

 

8.3.2014 - také Jonáškovo vyšetření kloubů dopadlo na jedničku - DKK 0/0, DLK 0/0 !!!! Z malého Jonáška vyrostl mohutný pes s krásnou samčí hlavou, hlubokým hrudníkem, velmi pěkným úhlením končetin. Je to pohodový pejsek s přátelskou povahou.

jonasek1.jpg

jonasek2.jpg

jonasek3.jpg

Jonášek (Aramir Golden Hevanar)

 

2.3.2014 - XIX. Jihočeská oblastní výstava psů - goldeny posuzoval Ing. Korda.

Falkův posudek: "Mladý pes již zcela vyspělý s výbornou hlavou, tmavým okem, korektní hřbetní a dolní linií, správně nasazenou oháňkou, výborně utvářený hrudník, správné postavení a úhlení končetin, výborný pohyb, srst  ve výstavní kondici, výška 59 cm, plnochrupý." - V1, VT.

p3190211.jpg

 

11.2.2014 - Falko - 7 měsíců

 

palda.jpg

 

 

5.2.2014 - a ještě jedná výborná zpráva - Gryffova dcera ICh, MultiCh Greys Wi-An-Wa obdržela minulý týden výsledky genetických testů z Anglie ze Suffolku:

GR_ PRA1 a GR_PRA2 - CLEAR.

Velkou gratulaci posílám do rodné CHS Wi-An-Wa.

 

4.2.2014 - po téměř šestitýdenním čekání dorazila obálka z Brna od MVDr. Snášila. Jak Falko, tak i Hermínka mají klouby zdravé !!!!!

Falko (Armóns Golden Hevanar) - DKK 0/0, DLK 0/0

Hermiona (Aladriel Golden Hevanar) - DKK 1/1, DLK 0/0

Rentgeny provedl MVDr. Šebesta z veterinární kliniky Šerovet, kterému patří můj velký dík a obdiv za vynikající přístup nejen k lidem, ale především k našim čtyřnohým kamarádům.  Odkaz na kliniku: http://serovet.sweb.cz/ .

 

3.2.2014 -  Falko

p2040400.jpg

p204038.jpg

p2040380.jpg

 

3.2.2014 - Falko a orebice

p2040348.jpg

p2040352.jpg

p2040365.jpg

 

26.1.2014 - konečně sníh 

p1260250.jpg

p1260256.jpg

p1260278.jpg

p1260283.jpg

p1260261.jpg

p1260285.jpg

p1260288.jpg

 

22.1.2014 - Gryff slaví 10. narozeniny. Stále nabitý energií, bláznivý, uštěkaný, plný radosti ze života. Gryffe, přejeme Ti, aby Tě dobrá nálada neopouštěla, abys byl pořád plný elánu  a nadšení pro každou činnost, aby sis život užíval spolu s námi a celou Tvou chlupatou smečkou. Máme Tě moc rádi!!!

gryff-10-let.jpg

 

10.1.2014 - Hermínka s Falkem a Sandrou

her2.jpg

p1110058.jpg

s-mamou.jpg

 

10.1.2014 - Hermínka

hermina.jpg

hermina1.jpg

 

2.1.2014 - Nellinka (moc děkuji za fotky!!!)

imag0816.jpg

imag1183.jpg

 

 2.1.2014 - před 12 lety se v CHS The Best Baron narodilo osm štěňátek, mezi nimi náš první zlaťáček, Brad. Díky němu jsme poznali plemeno, které umí rozdávat radost, lásku a pohodu. Brade, do dalších let (a já věřím, že jich bude ještě hodně), Ti přejeme jen a jen zdraví,  protože všeho ostatního se Ti od nás dostává plnou měrou. Máš vedle sebe lidskou smečku, která pro Tebe ráda udělá cokoli, jen abys ses cítil dobře a spokojeně. Máš kolem sebe  psí kamarády Gryffa, Sandru, Falka a Hermínku, se kterými si výborně rozumíš a kteří Tě dokáží rozveselit. Buď s námi ještě dlouho!!!!  

brad.jpg

 

Začíná nový rok, rok 2014. Přeji vám všem hodně zdraví, pohody, lásky a úspěchů v osobním životě. 

pf2014.jpg