Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality 2012

31.12.2012 - Ježíšek nás navštívil o den později.

25.12. se u nás narodila štěňátka - 2 holčičky a 2 kluci. Přestože to byli pořádní mackové (od 488 - 536 g), Sandra porod zvládla dobře. Všichni jsou v pořádku. Sandra je výborná máma, o štěňátka pečuje neustále.  Štěňátka byla prohlédnuta naším dvorním veterinářem panem doktorem Lázničkou a jsou zdravá. Jsou hodně vitální, po dnešním ranním zvážení dosáhla téměř dvojnásobek porodní váhy. Budou mít krémovou barvu a už teď mají pěkný sytý pigment. Máme pro ně vybraná jména - holčičky se budou jmenovat Aladriell a Aria, kluci Aramir a Armóns. Dole fotka po porodu.

25.12..jpg

 

Přeji vám všem veselé Vánoce plné sněhu,

klid a mír, lásku a něhu,

pohodové prožití svátečních chvil

a aby ten příští rok, rok 2013 o moc lepší byl.

pf-2013.jpg

 

 

7.12.2012 - Speciální výstava retrieverů Nitra

JCh, Ch, GrandCh Hayley Sneh Tatier (Gryff a Daisy Sneh Tatier) se po štěňátkách vrátila do výstavního kruhu. Vystavovala se ve třídě pracovní a získala V1, CAC, Vítěz speciální výstavy!!!! Olinko, gratuluji!!!!

hayley1.jpg

Na výstavách dosahují výborných výsledků i její štěňata s Atreyem Evidog - Gryffova vnoučata. Za všechny představuji pejska, který zůstal v CHS Gold Heart - Calvina, který se výborně prezentuje - 5x VN1, Best in Show Puppy na Klubové výstavě v Oslavanech.

calvin.jpg

 

5.12.2012 - navštivte, prosím, rubriku Štěňátka. Omlouvám se všem, kdo píší sms typu "Kolik u vás stojí štěně?", že na tyto sms nebudu odpovídat. Je třeba si uvědomit, že koupí štěněte výdej peněz nekončí. A pokud někdo nemá na to, aby štěněti zabezpečil kvalitní stravu, odpovídající veterinární péči v podobě očkování, tabletek na odčervení, preventivní prohlídky, případně na aktivity jako je výcvik, pak raději nevolejte.

Štěňátka budou odchována na BARFu a na kvalitních štěněcích granulích Orijen, aby si noví majitelé mohli vybrat, kterému krmení dají přednost. Já osobně upřednostňuji BARF, laicky řečeno syrovou stravu. Jako dárek ke každému štěněti od nás dostanete knihu o krmení BARFem od Kateřiny Novosadové. V současné době odebíráme produkty od firmy AgroBio http://krmme.cz/index.html, kterou mohu všem doporučit. Mají i výborné přírodní produkty, které přidávám ke krmení. 

 

26.11.2012 - dnešní kontrolní sono u MVDr. Lázničky potvrdilo, že naše Sandra bude maminkou. Na ultrazvuku bylo vidět šest budoucích štěňátek, jejich narození  očekáváme o vánočních svátcích. Prosím všechny zájemce, kteří měli zamluvené štěňátko z jarního vrhu a jejichž zájem trvá, aby se mi ozvali na mail (chvalovska.helena@seznam.cz) nebo na mobil 777 190 791. Nabídka štěňátek platí i pro ostatní zájemce. 

Štěňátka budou odchována v rodinném domě se zahradou v těsné blízkosti brdských lesů, budou plně socializovaná, zvyklá na běžné zvuky v domácnosti. Budou řádně očkovaná, odčervená, čipovaná. Odcházet do nových domovů budou nejdříve v osmi týdnech věku nebo po domluvě i později. Nabízím stálý chovatelský servis, pomohu s výchovou, výcvikem, případně mohu doporučit zkušené výcvikáře. Dále nabízím možnost krátkodobého umístění pejska v době vaší dovolené. Další informace brzy doplním, sledujte sekci Štěňátka.   

 

20.11.2012 - první letošní sníh v novém domově nás překvapil  (říjen 2012) - na fotkách Sandra a Gryff

sdc11073.jpg 

sdc11138.jpg

sdc11140.jpg

sdc11088.jpg

 

20.11.2012 - rychlá aktualizace

- Jason Sneh Tatier - DKK A/B, DLK 0/0!!!! Posílám velikou gratulaci do CHS Sneh Tatier a samozřejmě majitelům.

 

- DUO CACIB Praha - Letňany:

JCh, Ch Princ Damian Chlupaté štěstí dokončil Grandšampiona!!!! Pane Langu, gratuluji!!!!

Angel Alps Magic Spell na svých prvních výstavách získala krásné posudky. V sobotu se umístila na druhém místě jako VN2, v neděli pak jako VN1!!!! Gratuluji Janě Baslové a majitelům Alpínky a přeji mnoho dalších úspěchů!!!

pb036312.jpg

 

MultiCh Kerry Chlupaté štěstí je Iron Golden retrieverem 2012!!!! 

kerry.png

 

- MVZPR - Rožmberský pohár. Tyto náročné zkoušky byly ve znamení vynikajících výsledků potomků Gryffa a Vicky Chlupaté štěstí:

Kendy Chlupaté štěstí - I.cena, res.CACT, res.CACIT, Nejlepší pole

Phillip Chlupaté štěstí - I.cena, celkově 3.místo

Princ Damian Chlupaté štěstí - I.cena, celkově 6.místo

Super výsledky, všem vůdcům gratuluji!!!!

 

20.9.2012 - Kirby Chlupaté štěstí je šampionem krásy další země, tentokrát Maďarska!!! Táničko, gratuluji!!!! Kirby je v současné době Ch CZ, Ch PL, Ch SK, Grand Ch SK a Ch HU.   

dsc_9341-1-.jpg

 

12.9.2012 - o uplynulém víkendu proběhlo již IV. Západočeské Derby retrieverů. Vítězem Derby se stal Ch Kendy Chlupaté štěstí (SZVP - CACT, PZ - res. CACT)!!!! 

CH Princ Damian Chlupaté štěstí - SZVP - I. cena

Phalco Chlupaté štěstí - SZVP - I. cena

Posílám gratulace Blance Soukupové a panu Langovi!!!! 

soukupova-1-.jpg

lang-1-.jpg 

Fotky převzaty z webu KCHLS

 

11.9.2012 - k okamžitému odběru jsou kluci v CHS Bismilláhi. Štěňátka jsou krásná a zdravá po výstavně úspěšných rodičích. Mají pěkný rodokmen a jsou vhodná pro všechny, kteří hledají nového kamaráda.

Více informací vám podá chovatelka Katka Kolečářová. Kontakt: http://www.bismillahi.net/kontakt.html.

humphreypost8.jpg

hailey8.jpg

 

11.9.2012 - Greys Wi-An-Wa -  INTERCHAMPION!!!!

Greys se po dva dny vystavovala v bulharské Varně.

1.den - CAC, CACIB, BOB - Ch Bulharska a Interchampion

2.den - CAC, CACIB, BOB, BOG1 - Grand Ch Bulharska, Ch Balkánu

Výstavní úspěchy této fenky:

INTERCHAMPION C.I.E
Multi Champion

Młodzieżowy Champion Polski
Champion Polski
Champion Rumunii
Champion Ukrainy
Champion Bułgarii
Grand Champion Bułgarii
Champion Bałkan

4x BOB PUPPY,
3x ZWYCIĘZCA MŁODZIEZY,
3x BOB JUNIOR,
10x CWC,4x ZWYCIĘZCA,
3x BOB,2x BOG 1, BOG III, 5x CACIB ,res CACIB

Wioletta, gratuluji k této nádherné feně!!!!!

 

greys.jpg

 

 

28.8.2012 - na poli pracovním si výborně vedla Jessica Sneh Tatier, která pod vedením Danielky Deptové zvládla OVVR na plný počet bodů. Splnila tak poslední podmínku nutnou k uchovnění. Danielko, gratuluji!!! 

p8258519.jpg

 

28.8.2012 - MVP Mladá Boleslav

JCh, Ch Princ Damian Chlupaté štěstí - V1, CAC, CACIB, BOB, BIG2!!!!

Ch Kerry Chlupaté štěstí - V

 

28.8.2012 - další z úspěšných Gryffových vnoučat - 15 měsíční pes Ural Wi-An-Wa (jeho matka - Ch Greys Wi-An-Wa)

ural--16-.jpg

ural--17-.jpg

 

28.8.2012 - Duodanube Bratislava 2012

Phillip Chlupaté štěstí - V1, CAC; V2, res. CAC. Phillip se  stává čekatelem slovenského šampiona krásy!!!! Majitelům gratuluji a držím palce, aby příští rok byl neméně úspěšný. Tento pejsek je čekatelem nejen českého šampiona krásy, ale i šampiona práce.

p5050728-1-.jpg

 

21.8.2012 - nádherná Gryffova vnučka JCh Ua Lenora Kiss of Sunrise Kattyval

4c549c14.jpg

 

21.8.2012 - Kendy Chlupaté štěstí se stal šampionem Turecka, Ukrajiny a Filipín!!!!!! Blanko, super výsledek, moc Ti to přeji a gratuluji!!!! 

 

21.8.2012 - Ch Grey Wi-An-Wa se stává šampionkou další země, tentokrát Ukrajiny. V Užhorodě na MVP získala V1, CAC, res. CACIB!!! Wioletta, gratuluji!!!!

bez-nazvu.png 

bez-nazvu-.png

 

21.8.2012 - ve dnech 4.-5.8.2012 se konalo VII. Jihočeské Derby retrieverů v Domaníně. Těchto zkoušek se zúčastnil Phillip Chlupaté štěstí, který si rozhodně nevedl špatně. SZVP - titul CACT, PZ dokončil ve II.ceně a celkově se umístil na 7. místě. Majitelům posílám gratulaci!!!

 

25.7.2012 - lepší zprávu jsem dnes ani nemohla dostat. Jessica Sneh Tatier (Gryff a Daisy Sneh Tatier) má vyhodnocené kyčle a lokty. Obojí s nulovým výsledkem, tedy DKK 0/0, DLK 0/0.  Vyhodnotil MVDr. Karpjak z veterinární nemocnice v Prešově. Danielko, posílám pozdrav a obrovskou gratulaci!!!!!

jessibb-1-.jpg

 

17.7.2012 - v sobotu se již tradičně konala NVP v Mladé Boleslavi. Goldeny posuzovala paní Zdena Jílková.

JCH, Ch Princ Damian Chlupaté štěstí - V1, CAC, CAC ČMKU, Národní vítěz, BOB, BIG4!!!!!

Jeho vrhový bráška Phalco Chlupaté štěstí - V4 ze třídy pracovní.

Oběma majitelům posílám velkou gratulaci!!!!!

 

2012-07-14-15.57.08.jpg

 

 

9.7.2012 - štěňátka Gryffa a Caschirky rostou a rostou. Zítra jim budou tři týdny. Daří se jim dobře, začínají si hrát a poznávat svět kolem sebe. Caschirka je vzorná maminka. Hodně informací se spoustou krásných fotek na http://www.magicspell.wbs.cz/Litter---_A_.html .

Mají krásná jména. Kluci se budou jmenovat Angel Wings Magic Spell a Angel Heart Magic Spell a holčičce dali jméno její budoucí majitelé - Angel Alps Magic Spell.

p7084201a-1-.jpg

 

9.7.2012 - JCH PL, CH PL Greys Wi-An-Wa je šampionkou Rumunska!!!! Na MVP získala ve třídě šampionů nejen CAC, ale i CACIB!!!! Pozdrav tentokrát míří do Polska. Greys je matkou dvou úspěšných vrhů.

grey-glowa.jpg 

greys--2-.jpg

 

9.7.2012 - Via Abigail Libošovská blata složila lovecké zkoušky a stala se pracovně upotřebitelnou fenou. V sobotu pod vedením Anetky došla KPZ ve třetí ceně (limitní známku dostala za slídění s dohledávkou pernaté). I tak je to super výsledek vzhledem k panujícím vedrům. Anetko, gratuluji!!!!

 

9.7.2012 - KSZVP Rosovice - Phillip Chlupaté štěstí - I.cena, res. CACT!!!! Posílám velkou gratulaci.

rcact_mrkva-1-.jpg

 

9.7.2012 - MVP Brno 23.6. - rakouská rozhodčí paní S.Höger.

Ve třídě šampionů se vystavoval Kerry Chlupaté štěstí a v konkurenci 8 krásných šampionů si vyběhal 3. místo!!! Andreas Misantos získal v té samé třídě známku V. Ve třídě otevřené ve fenkách se objevila fenečka z CHS Forever My (Art of Love), která dostala známku V a třetí místo!!! Všem gratuluji!!! Na fotce Kerry.

kerry_brno.jpg

 

20.6.2012 - štěňátka jsou na světě!!!! Včera v dopoledních hodinách se Caschirce narodila tři kouzelná štěňátka - jedna holčička a dva kluci. Jeden pejsek bude zlatější, holčička a druhý pejsek budou mít krémovou barvu. Štěňátkům a hlavně Caschirce přeji hodně zdraví!!!!!

 p6190545-1-.jpg

p6190554-1-.jpg

 

19.6.2012 - Gryffovi potomci z Chlupatého štěstí o uplynulém horkém víkendu bodovali na velmi náročných dvoudenních zkouškách.

Derby ČR 2012 - MZPR Stříbřec

MCH Kerry Chlupaté štěstí "U" - CACT, res. CACIT 

Ch Princ Damian Chlupaté štěstí - I. cena (pouze jedna 3!!!)

Phillip Chlupaté štěstí - II. cena (limitní 2 ze čtverce)

a vnouček Snappy Chlupaté štěstí - I.cena

Všem upřímně gratuluji, byli jste všichni vynikající!!!!!!!!!! Následující fotky převzaty z webu KCHLS.

 noll_rcacit_cact-1-.jpg

Kerroušek tentokrát pod vedením Kuby Nolla

lang-1-.jpg 

pan Lang s Damiánkem

mrkva-1-.jpg 

pan Mrkva s Phillipem

 

13.6.2012 - Jerry Sneh Tatier (Gryff a Daisy Sneh Tatier)

 p6080079.jpg

p6080081.jpg

 

13.6.2012 - už příští týden se v CHS Magic Spell narodí štěňátka. Caschirce se daří dobře, vše probíhá tak, jak má. Jani, držím palce, aby porod měl hladký průběh a narodila se krásná a zdravá štěňátka. 

Na fotce budoucí maminka Caschirka - 56. den březosti. Více na   http://www.magicspell.wbs.cz/Planovana-spojeni.html

 

p6120172a-1-.jpg

 

11.6.2012 - Krajská výstava psů v Rokycanech - Via Abigail Libošovská blata - V1, vítěz třídy, Krajský vítěz!!! Její syn, Gryffův vnuk, Absolute Miracle Grand Illusion (Tamík) rovněž V1, vítěz třídy, Krajský vítěz!!! Také Tobě, Anetko, posílám hodně velkou gratulaci!!! Na fotce v postoji je Abi.

rokycany_246.jpg 

rokycany_715.jpg

 

11.6.2012 - v Senci zabodoval i Gryffův vnuk Armani Dylan EB, který nejen že vyhrál svoji třídu, ale získal i BOBa. Lucko a Fando, gratuluji!!! Dylan je již čekatelem českého, slovenského a polského šampiona a interšampiona.  

11.6.2012 - NVP Senec - CH Aron z Březovského výsluní - V1, CAC ze třídy pracovní. Aron se tak stává čekatelem slovenského šampiona krásy. Gratuluji paní doktorce Fejfarové!!!!

aron-01.jpg

 

7.6.2012 - Amy Eristar Golden - MVP Leszno - V, NVP Leszno - V1, CWC. Vlaďko, moc gratulujeme a držíme palce, aby se podařilo brzy získat potřebný  titul k dokončení polského šampiona krásy.

img_3431.jpg

 

21.5.2012 - v CHS Magic Spell očekávají štěňátka ze spojení CH CZ Caschira Splendid Fellow "U" a Gryff !!!!! Štěňátka by měla přijít na svět kolem 20. června. Caschirka je velmi pěkná a zdravá fenka (DKK i DLK 0/0)  s výbornými vlohami pro loveckou práci. Je čekatelkou šampiona práce a čekatelkou českého grandšampiona.

Od štěňátek očekáváme především dobré zdraví, výborné kontaktní povahy, pěkný exteriér a v neposlední řadě i chuť do práce.

Rodokmen štěňátek si můžete prohlédnout zde: http://www.k9data.com/pedigree.asp?ID=488701 a krásné povídání  nejen o štěňátkách na stránkách Caschirky a její parťačky Keiry http://www.magicspell.wbs.cz/.

caschira-a-gryff.jpg

 

21.5.2012 - Amy Eristar Golden - V1, CWC z polské národní výstavy. Je to o krok blíže k polskému šampionu krásy!!! Vlaďko, gratuluji!!!! Její syn, Gryffův vnuk, na téže výstavě získal v mladých známku V1, vítěz mladých. Na fotkách Amy.

img_2690.jpg 

bez-nazvu.png

 

18.5.2012 - výsledky klubové a speciální výstavy retrieverů v Humpolci:

http://www.kchls.cz/index.php/vysledky-vystav-kchls

Nejlepšího umístění dosáhl Phillip Chlupaté štěstí, který si ze třídy pracovní odnesl pěkný posudek a ocenění V1, CAC, z druhé výstavy pak známku V3. Gratuluji!!!  

 

15.5.2012 - Sandra

sandra6.jpg

 

14.5.2012 - DUO CACIB Bratislava a klubová výstava retrieverů na Slovensku

Jason Sneh Tatier - V2, V1 CAJC (nominace na Cruft´s), V1 CAJC - Jason je tak třetím pejskem z opakovaného spojení Gryff a Daisy Sneh Tatier, který se stává čekatelem slovenského juniorského šampiona krásy. Všechna štěňata z tohoto opakovaného spojení mají dle slov chovatelky paní Daniely Deptové vynikající povahy. Danielko, gratuluji k úspěšným štěňátkům a přeji ještě mnoho takových úspěchů!!!!!!!

jason2.jpg 

 

9.5.2012 - Sandra přišla o svoje štěňátka, omlouvám se všem zájemcům. Na doporučení MVDr. Lázničky budeme krytí opakovat při dalším hárání.

 

6.5.2012 - CAC Banská Bystrica

Jessica Sneh Tatier - V1, CAJC (Jessica se stává čekatelem slovenského junior šampiona)

Justin Sneh Tatier - V1, CAJC (také Justin se stává čekatelem slovenského juniora)

jessica.jpg

justin.jpg

 

28.4.2012 -  certifikát - Sandra je Slovinskou šampionkou krásy

 

ch-slov.jpg

 

18.4.2012 - Sandra

sandra1--2-.jpg

sandra3--2-.jpg

 

17.4.2012 - Sandra splnila podmínky  pro získání titulu Slovinský šampion krásy!!!

V neděli jsme zajeli do Slovinska (CAC Barje) zkusit štěstí. Goldeny posuzovala přísná maďarská rozhodčí paní Zsuzsanna Petik a Sandra od ní získala nejen velmi pěkný posudek, ale i ocenění V1, CAC. 

sdc10153.jpg

 

12.4.2012 - krásná štěňátka v CHS Gold Heart 

gold-heart.jpg 

gold-heart-1.jpg

 

5.4.2012 - Veselé Velikonoce!!!!!

velikonoce.jpg 

Všem přeji krásné Velikonoce, plné pohody a jarní nálady. 

 

4.4.2012 - několik úspěšných

kerry.jpg

Kerry Chlupaté štěstí - CAC, res. CACIB (České Budějovice) 

dylan_cb.jpg

Armani Dylan Excellent Bahati - CAC, CACIB, BOB (České Budějovice) 

 ashirka_nitra.jpg 

nádherná Ashira Excellent Bahati - CAJC (Nitra)

 

3.4.2012 - MVP České Budějovice - rozhodčí pan Kašpar

CH Kerry Chlupaté štěstí si ze třídy šampionů odnesl V1, CAC, res. CACIB.

Phillip Chlupaté štěstí - V1, CAC!!! (třída pracovní)

Z vnuček se zadařilo i dceři Kerryho Vanesse Chlupaté štěstí, která si odnesla V2, res. CAC!

Vnuk JCH Armani Dylan Excellent Bahati v mezitřídě opět zazářil a získal V1, CAC, CACIB a v závěrečné soutěži i BOB!!!!

Všem majitelům a chovatelům gratuluji!!!!

 

3.4.2012 - dvoudenní výstava (CACIB) v Nitře - 24.3.-25.3.2012. Bohužel v dnešní době se stává téměř pravidlem, že se na poslední chvíli změní rozhodčí. Na Slovensku tomu nebylo jinak, změna byla hlášena po oba dva dny.

Přesto si myslím, že výstava dopadla pro Gryffovy potomky více než dobře. Dařilo se zejména jeho vnukům.

Alberto Aureus Venator - VN, VN (v dorostu se pořadí nezdávalo)

Ashira Excellent Bahati - V1, CAJC a V4 (třída mladých)

JCH Armani Dylan Excellent Bahati - V1, CAC a V2, res.CAC, res. CACIB (mezitřída)

Absolut Miracle Grand Illusions - V2, res.CAC a V1,CAC, CACIB (mezitřída) 

Jessica Sneh Tatier - VD, V (třída mladých)

Jason Sneh Tatier - VD, V (třída mladých) 

Pozdravy a gratulace patří všem!!!!!! 

 alberto.jpg

    Alberto Aureus Venator (Berry) - otec CH Kirby Chlupaté štěstí, matka Francis Sneh Tatier 

 

26.3.2012 - Sandře jsou tři roky. Před třemi lety se v CHS Flores Vitae narodil anděl s ďáblem v těle, naše Sandra. Sandruško, přejeme Ti hodně zdraví, štěstí a lásky, dlouhá léta po boku Tvých psích kamarádů Brada a Gryffa.

 lipno3.jpg

 

23.3.2012 - nejnovější zpráva z Excellent Bahati!!!!

Antar Excellent Bahati - DKK 0/0, DLK 0/0, rovněž vyhodnoceno MVDr. Snášilem.

 

22.3.2012 - další zrentgenovaná Gryffova vnoučata

Arwen Excellent Bahati - DKK 0/0, DLK 0/0

Adys Excellent Bahati - DKK 0/0, DLK 0/0

Obě štěňata vyhodnotil MVDr. Snášil.

Lucko, Fando, gratuluji!!!! Pět štěňat z deseti s tak vynikajícím výsledkem!!!! Přeji, aby i zbývající štěňátka dopadla stejně dobře.

 

21.3.2012 - jarní hrátky aneb "sexuální harašení" u nás doma (Gryff a Sandra)

 

gryff-a-sandra-1.jpg

gryff-a-sandra-2.jpg

gryff-a-sandra.jpg

sandra.jpg

 

19.3.2012 - věnujte, prosím, pozornost dvěma článkům, po jejichž přečtení jsem měla slzy v očích. Protože plánujeme štěňátka, ráda bych se s vámi o tyto příběhy podělila. V prvním se dočtete, jak to může dopadnout se štěnětem od množitele,  ve druhém pak, jak může dopadnout pejsek, pokud majitel neodhadne svoje možnosti. Rozhodnutí pořídit si psa je důležité rozhodnutí, pes potřebuje Vaši péči a lásku, a to platí po celou dobu života psa, tedy i ve stáří. O svého psa se musíme starat  i v době, kdy dosáhl seniorského věku, kdy ho mohou začít bolet klouby, může mít zdravotní problémy. Vždyť on Vám svou lásku dává celý život, je vděčný za každé pohlazení, za vlídné slovo. Když nastane doba, kdy už vidíte, že nemůže dál, buďte s ním i v tuto chvíli. Za všechno, co pro Vás udělal, si to zaslouží.     

Mým cílem a přáním je odchovat zdravá štěňata s typickou goldenní povahou. Protože Gryff i Sandra jsou hodně temperamentní, předpokládám, že štěňata budou stejně akční a po Sandře navíc i velmi hrdá a sebevědomá. Netrvám na výstavách, na čem ale budu trvat, jsou podmínky, do jakých štěňata půjdou.  Tedy žádné  temné sklepy, garáže, kůlny, řetěz u boudy. Vždyť golden je pes, kterému dělá největší potěšení a radost, když může doprovázet svého pána a žít po jeho boku. Dnes je tolik možností, jak trávit volný čas se svým psem, ať už je to lovecký výcvik, working testy, agility, dogtrekking nebo  canisterapie a záchranařina.

Retriever je aktivní pes pro aktivní lidi!!! 

A nyní avizované příběhy. Oba příběhy napsal Jim Willis.

Příběh první

  Nepamatuji si toho moc o místě, kde jsem se narodil. Bylo to stísněné a tmavé místo a lidé si s námi nikdy nechodili hrát. Pamatuji si maminku a její měkkou srst, ale byla často nemocná a velmi hubená. Měla jen velmi málo mléka pro mě a mé bratříčky a sestřičky. Pamatuji si, že mnozí z nich umřeli a velmi mi chyběli.

Pamatuji si na den, kdy mě vzali od maminky. Byl jsem velice smutný a vystrašený. Moje mléčné zoubky sotva vyrostli a opravdu jsem měl být ještě u maminky, ale ona byla taková nemocná a lidé stále mluvili o tom, že chtějí peníze a jde jim na nervy ten nepořádek, který já a moje sestra děláme. Tak nás dali do klece a vzali na neznámé místo. Pouze nás dva. Choulili jsme se k sobě a byli jsme tak vystrašení. Stále nás nikdo nepřišel pohladit a mít nás rád. Tolik nových věcí, zvuků a pachů. Jsme v obchodě, kde je tolik různých zvířat. Některá piští, jiná mňoukají, další pípají. Moje sestřička a já jsme natlačení v malé kleci. Slyším i jiná štěňátka. Vidím lidi, kteří se na mne koukají, líbí se mi „malí lidé“, děti, vypadají tak mile a směšně, jakoby si chtěli se mnou hrát. Celý den zůstáváme v malé kleci; někdy protivní lidé bouchnou do skla a vylekají nás. Často nás vyndávají ven, aby nás ukázali lidem. Někteří jsou jemní, jiní nám způsobují bolest; vždy slyšíme „ach, jací jsou rozkošní, chtěl bych jedno“, ale nikdy si nás nikdo nevezme.

Moje sestřička minulou noc zemřela, když byla v obchodě tma. Položil jsem si hlavu na její jemný kožíšek a cítil jsem, jak život uniká z jejího malého hubeného tělíčka. Slyšel jsem je mluvit, že byla nemocná a že by mne měli prodat za sníženou cenu, abych co nejdříve opustil obchod. Myslím, že moje slabé zavytí bylo jediným projevem smutku nad mojí sestřičkou, neboť její tělíčko ráno vzali ven z klece a zakopali.

Dnes přišla jedna rodina a koupila si mne! Och, šťastný den! Je to milá rodina. Opravdu, opravdu mě chtějí! Koupili mi misku a krmivo a malé děvčátko mne drží tak něžně v náručí. Mám ji tak rád! Mamka a taťka říkali, že jsem milé a krásné štěně! Dostal jsem jméno Anděl, neboli Andílek. Rád olizuji mé nové lidi. Rodina se o mne výborně stará, mají mne rádi a jsou něžní a milí. Jemně mne učí, co je správné a co ne, dávají mi dobré jídlo a moře lásky. Chci se jenom zavděčit těmto úžasným lidem. Mám velmi rád malé děvčátko a rád si s ním hraji a honím.

Dnes jsem byl u veterináře. Bylo to zvláštní místo a já jsem se bál. Dostal jsem nějaké injekce, ale moje nejlepší kamarádka, malé děvčátko, mne jemně držela a povídala, že to bude v pořádku. Tak jsem se uklidnil. Veterinář musel říkat něco smutného mé milované rodině, protože vypadali strašně smutní. Zaslechl jsem něco jako „silná dysplazie kloubů“ a něco o mém srdci… Zaslechl jsem veterináře zašeptat něco o rádobychovatelích a že moji rodiče určitě nebyli testovaní. Nevím, co to všechno znamená, ale bolí mne vidět moji rodinu takovou smutnou. Ale stále mne milují a já je mám také stále velice rád.

Už je mi 6 měsíců. Ve věku, kdy jsou jiná štěňátka silná a bláznivá, mne hrozně bolí jenom se pohnout. Bolest nikdy nepřestávala. Bolí mne běhat a hrát si s mým milovaným děvčátkem a těžko se mi dýchá. Snažím se ze všech sil být silným štěňátkem, jakým bych měl být, ale je to těžké! Láme mi to srdce, když vidím děvčátko takové smutné a když slyším mamku a taťku říkat, že „asi už nastal ten čas“. Několikrát jsem byl na to místě u veterináře a zprávy nikdy nebyly dobré. Vždy mluví o „dědičných problémech“.

Já přeci chci jen cítit teplé sluneční paprsky, hrát si a tulit se k mojí rodině. Minulá noc byla nejhorší. Bolest byla mou stálou společnicí. Teď už mne bolí i se postavit a napít se. Chci se postavit, ale můžu už jen kňučet bolestí.

Vzali mne naposledy do auta. Všichni jsou takoví smutní a já nevím proč. Byl jsem zlý? Snažil jsem se být hodný a mít všechny rád. Co jsem udělal špatně? Och, jen kdyby ta bolest pominula! Kdybych jen mohl usušit slzy mého děvčátka! Vystrčím jazyk, abych jí olíznu ruku, ale můžu jen zakňučet bolestí.

Stůl u veterináře je takový studený. Tak hodně se bojím. Všichni lidé mne objímají a hladí. Pláčí do mého kožíšku. Cítím jejich lásku a smutek. Podařilo se mi jemně oblíznout jejich ruce. Ani veterinář nevypadá dneska tak přísně. Je jemný a cítím jakousi úlevu. Děvčátko mne drží jemně a já jí děkuji za všechnu lásku, co mi dala. Cítím jemné píchnutí v přední tlapce. Bolest začíná ustupovat. Cítím, jak na mne jde klid. Teď můžu něžně olízat její ruku. Začínám vidět sny: vidím přicházet mojí maminku a mé bratříčky a sestřičky na vzdáleném zeleném místě. Říkají, že tam není bolest, jen pokoj a štěstí. Dávám mé rodině sbohem jediným způsobem, který znám – slabým zavrtěním ocásku a přitulením se. Doufal jsem, že s nimi strávím hodně, hodně měsíců, ale nebylo mi to souzeno. „Víte“, povídal veterinář, „štěňata v pet-shopech nepochází od etických chovatelů“. Bolest teď ustává a já vím, že přejde mnoho let, než uvidím svou milovanou rodinu znovu.

Kdyby se to jenom všechno událo jinak.

Tento příběh se může kopírovat a publikovat v naději, že to zastaví neetické chovatele a ty, kteří chovají jen pro peníze a ne ze snahy co nejvíce pomoci plemenu. 

Příběh druhý

Když jsem byla štěňátko, bavila jsem tě svým blbnutím a rozesmávala jsem tě. Nazýval jsi mě svým dítětem a i přes mnoho rozkousaných papučí a několika “zavražděným“ polštářů jsem se stala tvým nejlepším přítelem. Vždy, když jsem byla zlobivá, pokýval si nade mnou prstem a zeptal ses: „Jak jsi mohla?!“ – ale nakonec jsi mi vždy odpustil, svalil jsi mě na záda a poškrabal na břichu.

Moje výchova k čistotnosti trvala trochu déle, než jsi předpokládal, neboť jsi byl trochu zaneprázdněný, ale spolu jsme to zvládli.Pamatuji si tu noc, kdy jsem k tobě byla přitulená v posteli, naslouchala tvým tajemstvím a snům a věřila jsem, že život prostě nemůže být lepší.Chodili jsme na dlouhé procházky, běhali jsme v parku, jezdili v autě, zastavovali na zmrzlinu (mně jsi dal jen kornoutek, protože zmrzlina přece pro psy není dobrá) a dřímala jsem na slunci, když jsem čekala na tvůj příchod domů na konci dne.Postupně jsi začal trávit víc času v práci a na svojí kariéře a víc času jsi věnoval hledání lidského partnera.Trpělivě jsem na tebe čekávala a utěšovala jsem tě, když jsi měl zlomené srdce a byl jsi zklamaný, nikdy jsem ti nevyčítala špatné rozhodnutí, vždy jsem nadšeně vítala tvůj příchod domů a radovala jsem se s tebou, když jsi se zamiloval.
Ona teď tvoje žena není “pejskař“ – ale i tak jsem ji přivítala v našem domě, snažila jsem se jí projevit svoji náklonnost a poslouchala jsem ji.
Byla jsem šťastná, protože ty jsi byl šťastný.Potom přišly děti a já jsem byla vzrušená spolu s tebou.Fascinovala mě jejich růžovost, jejich vůně a taky jsem se o ně chtěla starat.Ale ty a ona jste se obávali, že bych jim mohla ublížit a já jsem trávila většinu času zavřená v jiném pokoji nebo v kleci.Och, jak jsem je chtěla milovat, ale stala jsem se “zajatcem lásky“.Když vyrůstaly, stala jsem se jejich kamarádkou.Věšely se na moji srst a tahaly se za ni nahoru na své vratké nožičky, píchaly mi prstíky do očí, zkoumaly moje uši a dávaly mi pusinky na nos.Milovala jsem vše okolo nich a jejich dotyk – protože tvůj dotyk byl teď takový ojedinělý – a kdyby bylo třeba, bránila bych je svým vlastním životem.Vkrádala jsem se do jejich postelí a naslouchala jejich trápením a tajným snům a spolu jsme čekali na zvuk tvého auta na příjezdové cestě. Bývaly časy, kdy se tě jiní zeptali, jestli máš psa, ty jsi vytáhl z peněženky moji fotku a vykládal jsi jim o mně příběhy. V posledních letech jen povíš “ano“ a změníš téma.
Už nejsem “tvůj pes“ a rozčilují tě všechny výdaje za mně.Teď máš velkou pracovní příležitost v jiném městě a ty a oni se budete stěhovat do bytu, kde není povolené držet zvířata.Udělal jsi správné rozhodnutí pro svou rodinu, ale byly časy, kdy já jsem byla tvoje jediná rodina.Byla jsem vzrušená z cesty autem, když jsme přišli ke zvířecímu útulku.Bylo tam cítit psy a kočky, strach a beznaděj.Vyplnil jsi papíry a řekl: „Vím, že jí najdete dobrý domov.“ Pokrčili ramenem a věnovali ti bolestný pohled. Poznali reálnost umístění psa ve středním věku i když je s “papíry“. Musel jsi vyprostit prsty tvého syna z mého obojku, když křičel: „Ne tati!Nenech je vzít mého psa!“ A já jsem měla o něho starost a jakou lekci jsi mu to právě dal o přátelství a věrnosti, o lásce a zodpovědnosti a o úctě k celému životu?Rozloučil jsi se se mnou ťápnutím po hlavě, vyhnul jsi se mému pohledu a zdvořile jsi odmítl vzít si můj obojek a vodítko. Spěchal jsi, neboť jsi měl nějaký termín… a teď mám jeden i já.
Když jsi odešel, ty dvě milé paní říkaly, že jsi pravděpodobně o všem věděl několik měsíců dopředu a neudělal jsi žádný pokus najít mi nový domov. Potřásly hlavou a řekli: „Jak mohl?“ Věnují nám v útulku tolik pozornosti, kolik jim to jejich nabytý rozvrh dovolí. Krmí nás, samozřejmě, ale moje chuť k jídlu se ztratila už dávno. Nejdřív jsem vyskočila a podívala se ke vchodu vždy, když někdo procházel okolo mého kotce, doufajíc, že jsi to ty – že jsi změnil názor – že to celé byl jen zlý sen…a nebo jsem doufala, že to bude alespoň někdo, kdo se o mě zajímá, někdo, kdo mě zachrání. Když jsem si uvědomila, že nemůžu soupeřit o upoutání pozornosti bláznění šťastných štěňat, neuvědomujících si svůj osud, ustoupila jsem do nejvzdálenějšího kouta a čekala jsem.
Uslyšela jsem její kroky, když ke mně přišla na konci jednoho dne a šla jsem za ní podél uličky do oddělené místnosti.
Dala mě na stůl, poškrabala za uchem a řekla mi, abych se nebála. Srdce mi bušilo v předtuše toho, co přijde, ale míchal se v tom i pocit úlevy. Zajatec lásky odešel v příběhu dní. Jak to už mám v povaze, víc jsem se starala o ni. Břemeno, které nosí, ji hrozně tíží a já to vím stejně, jako jsem rozeznala každou tvou náladu. Jemně mi stáhla přední nohu a slza stekla dolů, po jejím líčku. Oblízla jsem jí ruku tak, jak jsem byla zvyklá utěšovat tebe už dávno. Odborně vsunula jehlu do mé žíly. Zacítila jsem píchnutí a studenou tekutinu proudící do mého těla, ospale jsem si lehla, podívala se do její milých očí a zabrumlala jsem: „Jak jsi mohl?“Možná proto, že rozuměla mé psí řeči řekla: „Je mi to tak líto.“ Pohladila mě a rychle vysvětlila, že je to její práce zabezpečit, že půjdu na lepší místo, kde mě nebudou ignorovat, týrat ani zanedbávat a kde se nebudu muset bránit – místo plné lásky a světla, tak odlišné od tohoto místa na Zemi. A s posledním projevením mé energie jsem se ji snažila přesvědčit zavrtěním mého ocasu, že mé „Jak jsi mohl?“ nebylo myšlené na ni.Bylo to určené tobě, můj milovaný pane, na tebe jsem myslela. Budu na tebe myslet a čekat navždy. Kéž by ti každý ve tvém životě prokázal takovou věrnost.

 

19.3.2012 - Amy Eristar Golden se poprvé po štěňátkách prezentovala ve výstavním kruhu, a to na krajské výstavě ve Vyškově. Ejmulka si s paničkou vyběhala V1, VT a Krajského vítěze!!! Vlaďko, gratulujeme!!!!!

img_9240.jpg

 

19.3.2012 - v CHS Gold Heart se narodila štěňátka (4 + 4) po jedné z nejúspěšnějších fen po Gryffovi. Hayley Sneh Tatier byla nakryta slovenským plemeníkem Atreyem Evidog. Majitelce fenečky posíláme pozdrav a štěňátkům a jejich mamince přejeme hodně zdraví!!!!

snimek-009.jpg 

dsc_0007.jpg

 

9.3.2012 - Chinaski Misantos působí v canisterapeutickém týmu pejsků  v Ostravě. Bližší informace  na webových stránkách: http://www.canisterapie-ostrava.cz/nas-tym/.

6.jpg

7.3.2012 - Sandra a podzimní všestranky ve Velkém Šenově (za fotky děkuji paní Mirce Kadlecové).

sandra_1.jpg 

sandra_2.jpg

sandra_10.jpg

sandra_7.jpg

sandra_13.jpg

 

6.3.2012 - také v CHS Excellent Bahati mají opravdu dobrý důvod k oslavě!!!!!

JCH Armani Dylan Excellent Bahati DKK 0/1, DLK 0/0, OCD negativní

Agatha Excellent Bahati DKK 1/0, DLK 0/0

Andor Excellent Bahati DKK 0/0, DLK 0/0

Lucko, Fando moc vám oběma gratuluji ke zdravým odchovům!!!!

 

6.3.2012 - jsem moc ráda, že se mohu zmínit o dalším úspěšném vnukovi Gryffa, a to o Tamíčkovi (Absolut Miracle Grand Illusions). Tamíka vystavovala Anetka v polském Drzonkówe. Tamík se  paní rozhodčí líbil a získal nejen V1, CWC, ale i Národního vítěze, BOBa a v závěrečných soutěžích i BOG4!!!!!! Anetko, ráda jsem Tě slyšela a znovu Ti gratuluji!!!! 

helca_a.jpg

helca_c.jpg 

helca_b.jpg

Tamík se stává čekatelem polského šampiona krásy

 

9.2.2012 - včera Gryff a Sandra absolvovali vyšetření očí na dědičné  oční vady u MVDR. Barbary Lenské (specialistky v oboru oftalmologie) s negativním výsledkem. Oba mají oči zdravé. 

 

6.2.2012 - DUO CACIB Brno - posuzovali manželé Hennessy (Ritzilyn).

Ch Kerry Chlupaté štěstí - třída šampionů - V, V4

Ch Princ Damian Chlupaté štěstí - třída šampionů - V, V

Největšího úspěchu dosáhl 16 měsíční Gryffův vnouček Absolute Miracle Grand Illusions (DKK i DLK 0/0) - V4, V1 CAC  - Tamík se tak stává čekatelem českého šampiona krásy!!! Anetko, gratulujeme!!!!  Na všech snímcích Tamík.

 

snimek1.jpg 

tamik-497_small.jpg

r_03a_small.jpg

 

 30.1.2012 - Wintershow Trenčín 2012 - Jason Sneh Tatier (Daisy a Gryff) - třída dorostu - VN1!!! Gratuluji majitelům a chovatelce Daniele Deptové.

jason.jpg

jason1.jpg

 

30.1.2012 - canisterapeutický tým v Ostravě (Chinaski Misantos a sourozenci z CHS Svěží vítr). Leni, hodně štěstí ve vaší práci!!!!!

canisterapie-ostrava.jpg

 

18.1.2012 - Gryffovi je zas o rok víc. Tuto neděli 22.1.  Gryffin oslaví  své osmé narozeniny. Ač věkem senior, je  přesto stále nabit energií a dobrou náladou. Gryffe, přejeme Ti ještě dlouhá a dlouhá léta, hodně štěstí a lásky, vždyť i Ty nám ji dáváš  plnými hrstmi. Moc se těšíme na Tvoje štěňátka se Sandrou, která by, pokud vše dobře dopadne, měla světlo světa spatřit na jaře. 

sdc10059.jpg

    

13.1.2012 - co chutná našim psům?

Pro ty z Vás, co BARFujete, můžeme doporučit vynikající e-shop s dovozem domů, odkud bereme maso i my. Máme vyzkoušeného norského lososa (ten je bezkonkurenční), hovězí s kostí, kuřecí skelety, šproty a pštrosí kosti. Opravdu všem doporučujeme!!!! K tomuto masu přidávám spařené ovesné vločky, rýži, těstoviny, občas celé vejce i se skořápkou, tvaroh, sýr a hlavně hodně zeleniny (kořenovou zeleninu raději spařím) nebo ovoce. Takto připravené krmení zakapu lososovým olejem a přidám pangamin s pupalkou (3 tabletky každému). Našim psům tato kombinace moc chutná.  Tady je slíbený odkaz:

http://www.bd-yummy.cz/

 

4.1.2012 - změna mailové adresy!!!!!

Budete-li nám chtít napsat zprávu, použijte, prosím, tuto mailovou adresu: chvalovska.helena@seznam.cz. Mailová adresa na "homolku" je dočasně mimo provoz. Děkuji.

 

2.1.2012 - čas nelze zastavit.  Před deseti lety se v chovné stanici The Best Baron v Cekově narodil náš první golden Brad. Je to pes s obrovským srdcem, je vynikajícím rodinným společníkem a velkým kamarádem nejen Gryffa a Sandry, ale i všech psů v našem okolí. I přes zdravotní problémy, které měl,  nás stále doprovází na našich dlouhých procházkách a já si jen přeji: "Brade, zůstaň s námi, prosím, ještě dlouhá léta!!!" 

3.jpg

7.jpg

2.jpg

 

Všem našim přátelům, kamarádům, známým i těm, kdo zabloudí na naše stránky, bychom chtěli popřát do nového roku 2012 hodně zdraví, rodinné pohody, optimismu a soběstačnosti.

Ať se vám v novém roce daří!!!!  

vanoce-2012.jpg